Aici se află cele mai frecvente întrebări legate de jocul Joker. Uşor accesibile, fiecare întrebare este în concordanţă cu regulile jocului.

Pentru orice întrebări generale cu privire la jocurile loto din România accesaţi pagina întrebărilor frecvente generale din meniul principal al site-ului.

Cum se joacă?

Jocul de Joker: pentru a juca e nevoie să alegeţi 2 seturi de numere şi să le bifaţi pe biletul oficial de joc. Primul set va conţine între 5 şi maxim 45 de numere din intervalul 1 - 45 iar al doilea set va conţine între 1 şi maxim 20 de numere din intervalul 1 – 20, acesta fiind numărul Joker. Pentru a câştiga jackpot-ul jucătorul trebuie să ghicească toate cele 5 numere extrase din primul set dar şi numărul Joker.

 

Pentru o prezentare mult mai detaliată a jocului consultaţi pagina specială a jocului Joker.

Ce variante de joc există?

Biletul de Joker permite următoarele variante de joc:

 

  1. Variante simple
  2. Variante combinate
  3. Scheme reduse
  4. Orice combinaţie a celor 3 variante menţionate mai sus

 

Vom prezenta pe scurt cele 4 variante. Pentru mai multe detalii accesaţi pagina specială a jocului de Joker.

 

1. Variante Simple – această variantă presupune alegerea a cinci numere din cele 45 posibile în zona 1 şi alegerea unui număr Joker din cele 20 posibile. Cele cinci numere trebuie să fie marcate într-una din zonele de joc 1A sau 1B. Iar numărul Joker trebuie marcat în zona 2 de joc, 2A sau 2B. Un bilet Joker poate perminte alegerea a două variante simple.

2. Variante Combinate – o variantă combinată este compusă din mai multe variante simple. Jucătorul trebuie să aleagă mai mult de 5 numere într-una din zonele 1 de joc şi/sau mai mult de 1 număr în zonele 2 de joc.

3. Scheme Reduse – acestea sunt o particularizare a variantelor combinate. Există 10 scheme predefinite, prin care terminalul, la fel ca la jocurile de Loto 6/49 şi Loto 5/40 , elimină unele combinaţii dar fără să afecteze şansele de câştig. Jucătorul poate să aleagă 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, sau 15 numere în zona 1 de joc şi oricâte doreşte în zona 2 de joc. Pe un bilet de joc de Joker se pot juca maxim 2 scheme reduse.

Care sunt categoriile de câştig şi ce şanse am să câştig?

Pentru jocul de Joker există următoarele categorii de câştiguri şi şanse de câştig:

 

Categoria Numere Câştigătoare Şanse de Câştig
Categoria I toate cele 5 numere ale primului set şi numărul Joker 1 din 24.435.180
Categoria a II-a toate cele 5 numere ale primului set 1 din 1.282.904
Categoria a III-a 4 din cele 5 numere extrase din primul set şi Jokerul 1 din 122.176
Categoria a IV-a 4 din cele 5 numere extrase din primul set 1 din 6.430
Categoria a V-a 3 din cele 5 numere extrase din primul set şi Jokerul 1 din 3.133
Categoria a VI-a 3 din cele 5 numere extrase din primul set 1 din 165
Categoria a VII-a 2 din cele 5 numere extrase din primul set şi Jokerul 1 din 247
Categoria a VIII-a 1 din cele 5 numere extrase din primul set şi Jokerul 1 din 53

Ce este jocul de Noroc Plus?

Jocul de Noroc Plus este un joc special care se poate juca doar dacă în prealabil pe biletul de Joker a fost jucată cel puţin o singură variantă simplă.

Care sunt regulile de bază la jocul de Noroc Plus?

În momentul în care terminalul de joc a validat biletul de Joker, acesta generează un număr aleator de 6 cifre, pe care îl printează pe bilet. Numărul este generat indiferent dacă jucătorul alege sau nu să joace jocul Noroc Plus.

Dacă jucătorul doreşte să joace Noroc Plus, acest lucru se poate face în zona 4 a biletului de joc (cea mai de jos), în două feluri:

  • Fie alege un singur număr de la 1 la 8
  • Fie alege un interval, acest lucru fiind posibil prin bifarea a unui număr de la 1 la 8 şi a cel puţin o căsuţă de multiplicare din partea dreaptă de jos.

 

Pentru o prezentare mult mai detaliată a jocului consultaţi pagina specială a jocului Noroc Plus.