• Următorul Jackpot Estimat EUR 36,300,000
  • Italia
  • 04/07/2020 18:00:00

Cum se Joacă:

SuperEnalotto este jocul de tip Loto cel mai cunoscut din Italia şi există sub această formă din 3 Decembrie 1997.

Pe un bilet se bifează 2 variante de 6 numere din 90. Ghicirea acestor 6 numere duce la câştigarea jackpot-ului. Jucătorul are posibilitatea de a selecta să participe şi la extragerea numărului SuperStar şi în plus li se oferă automat numărul „Fericit".

Extragerile au loc la ora 20 în zilele de Marţi, Joi şi Sâmbătă. 
Numărul „Fericit” contează doar la categoria a doua ca un bonus.

Pe lângă extragerea principală SuperEnalotto mai există o a doua extragere, independentă de prima şi anume extragerea numărului SuperStar. Loto SuperStar oferă şansa de a câştiga premii adiţionale iar costul participării la această extragere specială reprezintă o mică creştere a preţului iniţial al biletului de SuperEnalotto. SuperStar este un joc suplimentar jocului principal de SuperEnalotto.

Numărul SuperStar fie este ales de jucător, fie este generat aleator de terminal.
În cazul în care jucătorul decide să joace şi la SuperStar, atunci trebuie să aleagă 6 numere de la 1 la 90. 

Extragerea are loc la ora 20 în zilele de Marţi, Joi şi Sâmbătă. Este o extragere diferită de cea principală a jocului de SuperEnalotto.
Numărul SuperStar se ia în calcul la toate categoriile în afară de categoria I.
Acest joc oferă două posibilităţi de câştig: 

•    în cazul în care jucătorul a ghicit mai mult de 3 numere din numărul principal de SuperEnalotto, atunci suma i se înmulţeşte de până la 100 de ori (în funcţie de câte numere ghiceşte)
•    în cazul în care jucătorul a nimerit 0, 1 sau 2 din numerele extrase la SuperEnalotto jucătorul câştigă o sumă fixă de bani. 

Există 2 premii SuperBonus oferite în plus pe lângă câştigurile de la SuperEnalotto şi SuperStar:

•    un premiu de 2 milioane de euro pentru cei care nimeresc atât cele 6 numere cât şi numărul SuperStar
•    un premiu de 1 milion de euro pentru cei care ghicesc 5 numere din cele 6, numărul „Fericit” şi numărul SuperStar

Dacă există mai mulţi câştigători în cadrul unei categorii de premii atunci valoarea premiului câştigat se împarte egal între toţi câştigătorii.
Câştigătorul trebuie să se prezinte pentru revendicare a premiului şi trebuie să aducă biletul câştigător pentru validarea acestuia. Premiul trebuie revendicat în 12 săptămâni de la data extragerii. 

În cazul în care biletele sunt cumpărate online:

•    în cazul în care jucătorul câştigă un premiu mai mic de 52 de mii de euro, atunci acesta este notificat iar suma este virată automat în contul personal
•    în cazul în care jucătorul câştigă un premiu mai mare de 52 de mii de euro, atunci acesta este notificat în vederea stabilirii paşilor necesari intrării în posesie a premiului.​

Şanse de Câștig:

SuperEnalotto oferă 5 categorii de câştig în funcţie de câte dintre numerele extrase au fost ghicite de către participanţi pe un bilet cumpărat. Numărul „Fericit” contează doar pentru categoria a doua categorie de câştig.

Categoria Numere Câştigătoare Şanse de Câştig Procent din Câştiguri
Categoria I 6 1 din 622.614.630 17.4%
Categoria a II-a 5 + numărul „Fericit” 1 din 103.769.105 13%
Categoria a III-a 5 1 din 1.250.230 4.2%
Categoria a IV-a 4 1 din 11.907 4.2%
Categoria a V-a 3 1 din 327 12.8%
Categoria a VI-a 2 1 din 22 40%

Premiile reprezintă doar 34.684% din vânzări, restul de 54% mergând către statul Italian.

Categoriile de câştig pentru jocul de SuperStar:

Jocul SuperStar are premii separate de cele oferite la SuperEnalotto.

Există 6 categorii de câştig în funcţie de câte dintre numerele extrase din primul set au fost ghicite de către participanţi pe un bilet cumpărat. Trebuie să ţineţi cont că numărul SuperStar nu se ia în calcul la premiul de jackpot al categoriei I.

Categoria Numere Câştigătoare Şanse de Câştig
Categoria I 6 -
Categoria a II-a 5 + numărul SuperStar 25x valoare premiului din nimerirea a 5 numere
Categoria a III-a 4 + numărul SuperStar 100x valoare premiului din nimerirea a 4 numere
Categoria a IV-a 3 + numărul SuperStar 100x valoare premiului din nimerirea a 3 numere
Categoria a V-a 2 + numărul SuperStar 100 de euro
Categoria a VI-a 1 + numărul SuperStar 10 euro
Categoria a VII-a numărul SuperStar 5 euro

Descriere și Istoric:

Pentru a câştiga premiul cel mare, un jucător trebuie să ghicească 6 numere din 90 şi un număr „Fericit" care poate să fie ales fie de jucător fie generat aleator de către terminalul de joc.

Până la data de 30 Iunie 2009 cele 6 numere câştigătoare erau alese în funcţie de primele numere extrase în extragerile regionale din diferite oraşe precum: Bari, Florenţa, Milano, Napoli, Palermo şi Roma. Iar extragerea din Veneţia era considerată ca un număr„Fericit". Dacă primul număr extras într-un oraş a mai fost extras în prealabil, atunci se alegea numărul al doilea extras din acel oraş, şi tot aşa.

Începând cu data de 1 Iulie 2009 cele 6 numere câştigătoare au început să fie extrase independent de celelalte extrageri. Suma minimă garantată de jackpot este de 1.3 milioane de euro.

Dacă premiul cel mare nu este câştigat, atunci suma este reportată către următoarea extragere. Din cauză că acest joc loto se foloseşte de 90 de bile, şansele ca un report să se întâmple sunt destul de ridicate, deci şansele unui câştig ridicat sunt considerabile.
Cel mai mare câştig înregistrat vreodată a avut loc în 2010, a fost în valoare de 177.800.000 milioane de euro şi a fost câştigat de un sindicat de 70 de oameni.

SuperEnalotto se poate juca online şi de cei care nu traiesc în Italia. Taxele care se aplică câştigurilor de la SuperEnalotto diferă de la stat la stat aşa că jucătorii sunt sfătuiţi să afle regulile care se aplică în ţara din care participă la joc.
Un alt motiv pentru care sumele care se află în joc cresc exponenţial este pentru că nu există nicio limită a jackpot-ului.

În plus, ce îi atrage pe oameni să joace este faptul că nu se plăteşte impozit pe suma câştigată, iar câştigătorul are posibilitatea de a alege dacă doreşte să primească întreaga sumă deodată fie în rate pe o perioadă definită de ani.