Acestea sunt cele mai frecvente întrebări legate de jocul Loto 5 din 40.

Răspunsurile sunt uşor accesibile prin simplul click în dreptul fiecărei întrebări; iar pentru orice întrebare cu privire la jocurile loto din România puteţi accesa pagina întrebărilor frecvente generale din meniul principal al siteului.

Cum se joacă?

Jocul de Loto 5/40: pentru a juca e nevoie să alegeţi 5 numere din intervalul 1 - 40 şi să le bifaţi pe biletul oficial de joc. Pentru a câştiga jackpot-ul jucătorul trebuie să ghicească toate cele 5 numere extrase.

Pentru o prezentare mult mai detaliată a jocului consultaţi pagina specială a jocului Loto 5/40.

Ce variante de joc există?

Biletul de Loto 5/40 permite următoarele variante de joc:

 

  1. Variante simple
  2. Variante combinate
  3. Scheme reduse
  4. Variante combinate compuse
  5. Combinaţii cap de pod

 

Vom prezenta pe scurt cele 5 variante dar pentru mai multe detalii accesaţi pagina special dedicată a jocului de Loto 5/40.

1. Variante Simple – această variantă presupune alegerea a 5 numere din cele 40 posibile şi marcarea acestora într-una din zonele de joc 1A, 1B, 1C sau 1D. Un bilet Loto 5/40 poate perminte alegerea a 4 variante simple.

2. Variante Combinate – o variantă combinată este compusă din mai multe variante simple. Jucătorul trebuie să aleagă minimum 6 numere din cele 40 posibile şi să le marcheze într-una din zonele de joc 1A, 1B, 1C sau 1D. Un bilet de Loto 5/40 poate perminte alegerea a 4 variante combinate.

3. Scheme Reduse – acestea sunt variante combinate din care terminalul de joc elimină o mare parte fără a afecta însă şansele de câştig. Jucătorul trebuie să aleagă între 7 şi 19 numere din cele 40 posibile şi să le marcheze într-una din zonele de joc 1. Apoi verificând tabelul codurilor schemelor reduse jucătorul va completa în zona 2 de joc (2A, 2B sau 2C în funcţie de zona 1 aleasă precedent) a biletului de Loto 5/40: prima cifră a codului este selectată din prima coloană de numere iar a doua cifră din colona a doua de numere. Un bilet de Loto 5/40 permite jucarea a maxim 4 scheme reduse.

4. Variante Combinate Compuse – constau în combinarea a două sau trei variante combinate obişnuite. Acestea se joacă în două sau trei zone de joc din cele 4 posibile pe biletul de Loto 5/40, cu menţiunea că acestea trebuie să fie alăturate. În zona 1 se bifează mai puţin de 6 numere iar în zona 2 se menţionează câte numere să se folosească în combinaţii. Pentru a calcula preţul biletelor care folosesc această variantă trebuiesc folosite tabelele ajutătoare cu codurile schemelor şi numărul acestora.

5. Combinaţii Cap de Pod – sunt o variaţie a variantelor combinate compuse. Numărul minim de numere care pot să fie jucate într-o combinaţie cap de pod este 4.

Care sunt categoriile de câştig şi ce şanse am să câştig?

Pentru jocul de Loto 5/40 există următoarele categorii de câştiguri şi şanse de câştig:

 

Categoria Numere Câştigătoare Şanse de Câştig
Categoria I primele 5 din cele 6 extrase 1 din 658.008
Categoria a II-a oricare 5 din cele 6 extrase 1 din 131.602
Categoria a III-a 4 din cele 6 extrase 1 din 1.290

Ce este jocul de Super Noroc?

Jocul de Super Noroc este un joc special care se poate juca doar dacă în prealabil pe biletul de Loto 5/40 a fost jucată cel puţin o singură variantă simplă.

Care sunt regulile de bază la jocul de Super Noroc?

În momentul în care terminalul de joc a validat biletul de Loto 5/40, acesta generează un număr aleator de 6 cifre, pe care îl printează pe bilet. Numărul este generat indiferent dacă jucătorul alege sau nu să joace jocul Super Noroc.

Dacă jucătorul doreşte să joace Noroc, acest lucru se poate face în zona 3 a biletului de joc (cea mai de jos), în două feluri:

  • Fie alege un singur număr de la 1 la 8
  • Fie alege un interval, acest lucru fiind posibil prin bifarea a unui număr de la 1 la 8 şi a cel puţin o căsuţă de multiplicare din partea dreaptă de jos.

 

Pentru o prezentare mult mai detaliată a jocului consultaţi pagina specială a jocului Super Noroc.